Minu Erasmus+ praktika viis mind Itaaliasse, täpsemalt Kesk-Itaaliasse, linna nimega Firenze. See on imeline linn oma arhitektuuri ja mägedega, mille jagab kaheks Arno jõgi.  Linn ise on kitsaste tänavatega, kus sõidetakse pisikeste autode ning paljude rolleritega, kuid sealjuures nii salapärane ja huvitav.  Väikese ukse taga võib leida suure toidupoe või väikese kohviku, mida inimesed külastavad kui oma kodu. Ühe sellise ukse tagant leiab ka eestlasest pagari Roberti pagariäri Wild Buns Bakery, kus ta lahkelt mind vastu võttis, oma tegemistega tutvustas, mul praktiseerida lasi ja mu pagariteadmisi lihvida aitas.

Sain harjutada erinevaid saiapunumise tehnikaid, croissanti tegemist ja hulgaliselt muid huvitavaid ideid saia tegemiseks. Sain ka näha, et sai ei peagi olema pelgalt sai vaid sellest võib valmistada maitsvaid toite – näiteks isuäratava hommikusöögiburgeri muna ja salatiga, sooje võileibu, mida hea kaasa haarata või hoopis kuivikuid.

Sealne töökultuur on meie omast päris erinev ja seltskond rahvusvaheline. Klientidega suheldakse väga palju, kuid ei olda kunagi pealetükkivad, pigem suheldakse kui vana sõbraga, kuigi kohtutakse esimest korda. Kliendid on kui osa ettevõttest. Nad saavad vaadata kuidas töö käib ja pilti teha, mis on veidi erinev meie ettevõttetele seatud nõuetest. Inimesed on seal abivalmid ja lahked.  Iga päev külastas meid ka mõni eestlane.

Suur tänu Haapsalu Kutsehariduskeskusele praktikavõimaluse eest ja HKHK välissuhete koordinaator Helile, kes selgitas ja aitas korraldada kogu Erasmusega seonduvat, mis alguses tundus keeruline.

Kindel on see, et Itaalias veedetud praktika andis mulle palju – nii kogemuste-tarkuste kui ka saadud tutvuste osas. Soovin kõigile pealehakkamist välispraktikale minekuks. See on väärtuslik kogemus.

Kadri Husu, PG-23